Το Remix OS είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε το 2015 και, μετά από μια συνεχή προσπάθεια ενός χρόνου, προχώρησε στην δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος βασισμένου στο Android, μα σχεδιασμένου για υπολογιστές. Η φιλοσοφία αυτού του συστήματος, βασίζεται στην απλότητα, στην οικειότητα, στα καινοτόμα χαρακτηριστικά, στον σχολαστικό σχεδιασμό αυτής της ένωσης και είναι εμπνευσμένο από την ομορφιά του φυσικού κόσμου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του.
Χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρουν:

Θα το απολαύσετε, όσο τίποτε άλλο. Και όταν λέμε πως θα έχετε μία μοναδική εμπειρία, το εννοούμε. Θα βιώσετε μία εμπειρία στον υπολογιστή σας που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχετε βιώσει στο Android, και μία εμπειρία στο Android που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχετε απολαύσει στον υπολογιστή σας.

Προσφέρει πολυπαραθυρική (multi-window) υποστήριξη για να τρέχετε πολλές εφαρμογές συγχρόνως, απλό και οικείο μενού, system tray, συντομεύσεις πληκτρολογίου, κανονική λειτουργία του δεξιού κλικ, πλήρη και λειτουργικό File manager, θα τα βρείτε όλα εκεί. Όσα, δηλαδή, θα περιμένατε από ένα λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές:

   

Υπάρχουν και άλλα, όμως, όπως εύκολα updates μ’ ένα κλικ, μα και εγκατάσταση εφαρμογών από το Google-Play, όπως ακριβώς και στις συσκευές σας Android.

Έχοντας δοκιμάσει την κλειστή δοκιμαστική του έκδοση, μπορούμε να πούμε, πως πρόκειται πραγματικά για μια πολύ προσεγμένη και πολλά υποσχόμενη δουλειά που αξίζει να την δοκιμάσετε.

[DOWNLOAD Remix OS]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή την στιγμΗ, υπάρχει διαθέσιμη μόνο η developer έκδοση, Δοκιμαστική για test δηλαδή.
Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του RemixOS, μεταξύ 15 με 20 Γενάρη (2016), θα δοθούν και τα download links προς όλους.

Αφού το κατεβάσετε, θα το «κάψετε», είτε σε κάποιο δισκάκι είτε σε ένα usb stick, εκκινώντας στην συνέχεια τον υπολογιστή σας από αυτό.

>>> η σελίδα του Remix OS.

– Δείτε ένα βίντεο της διανομής:

ΠΗΓΗ: osarena.net