Screenshot

Αν και πρόκειται για ένα καθαρά εταιρικό προϊόν, εν’ τούτοις είναι κάτι που δρομολογεί μια νέα εξέλιξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, καθώς θα επιφέρει και τις ανάλογες επιπτώσεις, θετικές και αρνητικές.
Επειδή μπορεί η κάθε εταιρεία να τα παρουσιάζει όλα ρόδινα, μα δεν είναι πάντα έτσι και σΊγουρα δεν είναι υποχρεωτικό η εταιρεία που το παρουσιάζει και που θα τύχει μεγάλης προβολής να καινοτομεί ή να παρουσιάζει κάτι άγνωστο. Στην ουσία, έχουμε την πρακτική εφαρμογή από κάτι που αλλού είναι υλοποιήσιμο και μια πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια.
-Ας το πάρουμε από την αρχή και ας δούμε πρώτα την ανακοίνωση του ΟΤΕ, σχετικά με τη νέα υπηρεσία που αρχίζει να προσφέρει:

Τι είναι το ΟΤΕ My WiFi;

Screenshot-1
Ο ΟΤΕ σε συνεργασία με το παγκόσμιο WiFi δίκτυο της Fon, φέρνει στην Ελλάδα και στους συνδρομητές των προγραμμάτων OTE Double Play, τη δυνατότητα να συνδέονται δωρεάν στο Internet και έξω από το σπίτι τους, χρησιμοποιώντας απλά τη σύνδεσή τους. Με το ΟΤΕ My WiFi δημιουργείται ένα δίκτυο φτιαγμένο από τους ίδιους τους χρήστες, οι οποίοι παρέχουν ένα μικρό μέρος της σύνδεσής τους στο παγκόσμιο δίκτυο των WiFi FonSpots, με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε αυτό εντελώς δωρεάν, σε περισσότερα από 12.000.000 σημεία σε όλον τον κόσμο!

Πώς λειτουργεί;

Ο εξοπλισμός που συνοδεύει το OTE Double Play, εκπέμπει 2 διαφορετικά σήματα WiFi:

 • Ένα ιδιωτικό, για χρήση από τον κάτοχο της τηλεφωνικής γραμμής και μόνο
 • Ένα δημόσιο, προσβάσιμο από άλλους συνδρομητές ΟΤΕ Double Play

Σου επιτρέπει έτσι, να μοιραστείς με απόλυτη ασφάλεια ένα μικρό μέρος του WiFi σου με άλλους συνδρομητές ΟΤΕ και ταυτόχρονα σου επιτρέπει να κάνεις ακριβώς το ίδιο κι εσύ. Όλοι μαζί, δημιουργείτε ένα δίκτυο στο οποίο όποιος συνεισφέρει, συνδέεται δωρεάν στο Internet όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η ΟΤΕ Double Play σύνδεσή σου στο Internet και ο εξοπλισμός που τη συνοδεύει.

Στην πράξη, φαίνεται πως είναι μια καλή υπηρεσία προστιθεμένης αξίας για υπάρχοντες συνδρομητές ΟΤΕ, δεν έχει επιπλέον κόστος, και απενεργοποιείται ανά πάσα στιγμή. Το μυστικό όμως, είναι πως:

Δεν είναι κάτι που δίνει “δωρεάν” ο ΟΤΕ, μα κάτι που δίνεται δωρεάν από συνδρομητές σε συνδρομητές του ΟΤΕ.

Τώρα, αν αυτό με κάποιον τρόπο συνδέεται με το ψαγμένο WIFI του Σαμαρά, δεν το γνωρίζουμε. προφανώς όχι, καθώς πρόκειται για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε δυο εταιρείες (ΟΤΕ και FON). Πάντως η ανακοίνωση αυτή ήρθε συγχρόνως με μια άλλη δρομολογημένη εξέλιξη (το αν και πού θα γίνει, άλλη υπόθεση), καθώς ως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να βγει στον αέρα η προκήρυξη των ανοιχτών διαγωνισμών για την εγκατάσταση και λειτουργία τουλάχιστον 3.000 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο (Wi-Fi hotspots) στους δήμους όλης της ελλάδας. Γνωρίζουμε όμως και ορισμένα άλλα: Κατ’ αρχάς, η ιδέα για κοινόχρηστο δίκτυο μας βρίσκει σύμφωνους όλους. Δεν μας βρίσκει όμως σε καμία περίπτωση η εμπορευματοποίηση όλου αυτού και η χρήση του για επιτήρηση. Θεωρούμε πως η πρόσβαση στο διαδίκτυο πρέπει να είναι δωρεάν σε όλους και αυτονόητη, μα εδώ δεν υπάρχει στην ουσία δωρεάν υγειά και παιδεία, το να μιλαμε για δωρεάν διαδίκτυο, προφανώς φαντάζει αστείο στα μάτια αρκετών και όχι άδικα.
Να δούμε όμως και κάποια σημεία της παραπάνω διαφημιστικής προβολής της νέας υπηρεσίας του ΟΤΕ (που είναι ιδιωτική εταιρεία, γερμανικών συμφερόντων πλέον):

Ασφαλές:

Ναι, σε μεγάλο βαθμό αυτό ισχύει και είναι αληθές. Από την άλλη δεν είναι πανάκεια, όπως τίποτε από όλα αυτά. Αν κάποιος με γνώσεις στοχευμένα επιθυμεί να υποκλέπτει, θα μπορεί να το κάνει με πλήρη επιτυχία τις περισσότερες φορές.

Μειονεκτήματα:

Στην πράξη όχι λίγα. Αφ’ ενός πρέπει να αντιμετωπιστεί μια πολύ άσχημη επικρατούσα αστική νοοτροπία η οποία έχει να κάνει με την ιδιοκτησία η οποία φτάνει μέχρι και το ασύρματο δίκτυο. Το -δικό ΜΟΥ- που χρησιμοποιεί πολύ συχνά ο καθημερινός νεοέλληνας στις συνομιλίες και σκέψεις του. To όνομα του 4ου στην σειρά wifi, στην πιο κάτω εικόνα λέει πολλά και σίγουρα αντίστοιχα έχετε συναντήσει άπαντες:

wifi

Από την άλλη, ένα καλό είναι πως η σύνδεση θα γίνεται ανά ζεύγη, δηλαδή δυο άτομα ανά κόμβο. Ένα κακό που μπορεί να προκύψει σε αρκετές περιπτώσεις είναι η μη καλή απόδοση σήματος του router λόγω του σημείου που μπορεί να βρίσκεται.

Και σίγουρα, μια από τις πρώτες απορίες που θα δημιουργηθούν είναι:

Και αν μπει από το δίκτυο ΜΟΥ (το -μου-, μην το ξεχνάμε, ε;), ο Μπάμπης ο Σουγιάς, γνωστό άναρχο-ταραχοποιό στοιχείο και hack-αρει την σελίδα της βουλής (sic), τι επιπτώσεις θα έχω;

Προφανώς και αυτό έχει προβλεφθεί και ούτως ή άλλως τεχνικά ο εξωτερικός χρήστης, που θα έρθει να μοιραστεί το δίκτυό σου, δεν θα έχει καμία άμεση σχέση με την ΙΡ σου. Στις συνδέσεις στο ρούτερ, εκτός από τις κλασσικές δύο για το internet με το user name σου και για το OTE TV, θα βρεις άλλες δύο με τα ονόματα FonUser1 και FonUser2. Υπάρχει άλλο ξεχωριστό ppp με τον BRAS για τον κάθε χρήστη με άλλη public ip.
Αυτά φυσικά ισχύουν για τα ειδικά διαμορφωμένα και σεταρισένα routers που θα πρέπει να πάρεις από τον ΟΤΕ (δεν γνωρίζω τιμή), ώστε να γίνεται αυτοματοποιημένα η διαδικασία. Πρακτικά θα μπορούσε να παραγγείλει κάποιος και τον εξοπλισμό που δίνει η ίδια η Fon.

Το περισσότερο badwich που μπορούν να πάρουν οι χρήστες FON είναι 1Mbps:

Δηλαδή από 512kbps ο καθένας. Ικανοποιητικό για ένα browsing, mails και τέτοια, όμως πρακτικά λαμβάνοντας υπόψη τις κάκιστες και πολύ ακριβές συνδέσεις του ΟΤΕ και των υπολοίπων παροχέων, σε αρκετές περιπτώσεις αυτό είναι καταδικασμένο πριν καν ξεκινήσει.
Μιλάμε πάντα για αστικά κέντρα. Στην επαρχία είναι κάτι που θα αργήσει πολύ να εφαρμοστεί, συντρέχουν πολλοί τεχνικοί, γεωγραφικοί και πληθυσμιακοί παράγοντες.

Κρυφές χρεώσεις;

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, κατηγορηματικά όχι. Οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία κυκλοφορεί είναι αναληθής και παραπλανητική.
Στα συν, προσθέστε πως θεωρητικά η διάδοσή του μπορεί να συμβάλλει στο να μειωθεί η δυνατή ακτινοβολία από το 3g.

-Ορισμένες ακόμα διευκρινίσεις, όπως δίνονται από τον ΟΤΕ και την FON:

Πώς συνδέεται ο πελάτης σε ένα Fon WiFi σημείο;

Πρώτα, αναζητά στη συσκευή του (smartphone, tablet, laptop κλπ) ένα ασύρματο δίκτυο WiFi με το όνομα (SSID) “OTE WiFi Fon” και επιλέγει “Σύνδεση”.
Κατόπιν, ανοίγει τον browser που χρησιμοποιεί για το Internet και στη σελίδα πιστοποίησης που εμφανίζεται, πληκτρολογεί το username & password της OTE σύνδεσής του.

Απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός για τη λειτουργία της υπηρεσίας;

Όχι, καθώς η λειτουργικότητα της υπηρεσίας έχει ενσωματωθεί στο λογισμικό (firmware) του router που παρέχει ο ΟΤΕ στους πελάτες ευρυζωνικότητας.

-Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στην υπηρεσία;

Να είναι συνδρομητής σε ένα από τα προγράμματα OTE Double Play 2 ή 24 (οι συνδέσεις VDSL προς το παρόν δεν υποστηρίζονται).

Πώς μπορεί κάποιος να ενταχθεί στο OTE WiFi with Fon;

Σε κάθε νέο πελάτη ΟΤΕ Double Play, η υπηρεσία θα παρέχεται προ-ενεργοποιημένη στο router του, ενώ όσοι από τους υφιστάμενους πελάτες OTE Double Play επιθυμούν να ενταχθούν στην υπηρεσία και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, τότε μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα ote.gr/wifi για να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία.

Πώς καταλαβαίνει ο πελάτης ότι ολοκληρώθηκε η ένταξή του στο OTE WiFi with Fon;

Το αίτημα ενεργοποίησης του πελάτη διεκπεραιώνεται εντός 24ώρου. Κατόπιν, εφόσον ο πελάτης έχει συνδέσει το router του, ξεκινάει να λειτουργεί ένα δεύτερο ασύρματο δίκτυο με το όνομα “ΟΤΕ WiFi Fon” στο router του, και αυτομάτως ο πελάτης αποκτά τη δυνατότητα να συνδεθεί δωρεάν στα Fon spots της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πώς μπορεί κάποιος να τερματίσει την υπηρεσία;

Μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα www.ote.gr/wifi και να ακολουθήσει τις οδηγίες για να απενεργοποιήσει την υπηρεσία. Ομοίως, με την περίπτωση ενεργοποίησης, το αίτημα απενεργοποίησης του πελάτη διεκπεραιώνεται εντός 24ώρου.

Αν κάποιος δεν έχει συμβατό εξοπλισμό, αλλά επιθυμεί να ενταχθεί στην υπηρεσία, τι μπορεί να κάνει;

Μπορεί να απευθυνθεί στα Καταστήματα ΟΤΕ/COSMOTE/ΓΕΡΜΑΝΟΣ  ή να καλέσει στο 13888 για να αιτηθεί αλλαγή εξοπλισμού (router) λόγω ΟΤΕ WiFi with Fon.

Τι κερδίζει κάποιος αν ενταχθεί στο OTE WiFi with Fon;

Δωρεάν, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο internet εκτός σπιτιού σε πάνω από 11 εκατ. Fon spots σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του πελάτη που έχει ενταχθεί στο OTE WiFi with Fon;

Για να έχει ο πελάτης τη δυνατότητα σύνδεσης σε άλλα Fon spots, θα πρέπει το router της σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσής του να παραμένει ανοιχτό ώστε μέρος της γραμμής του να είναι προσβάσιμο από τους άλλους χρήστες της υπηρεσίας.

Υπάρχει κάποια χρέωση προς τον πελάτη για την ένταξη και χρήση του OTE WiFi with Fon;

Όχι, για τους πελάτες OTE Double Play η υπηρεσία είναι δωρεάν.

Πού υπάρχουν Fon spots;

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα μέσω ηλεκτρονικού χάρτη στο ote.gr/wifi να βλέπουν κατά προσέγγιση πού υπάρχουν Fon spots για να συνδεθούν.
Ο χάρτης αποτυπώνει ανώνυμα τα σημεία από τα οποία οι χρήστες διαμοιράζουν τη σύνδεσή τους. Οι χρήστες αποδέχονται στους όρους της υπηρεσίας (ote.gr/wifi/terms) το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διεύθυνσή τους για να αποτυπωθεί κατά προσέγγιση το σημείο τους.

Σε ποιες άλλες χώρες υπάρχουν Fon spots;

Εκτός Ελλάδος, η Fon δραστηριοποιείται και στις παρακάτω χώρες με τις αντίστοιχες εταιρίες/ISPs:

 • Αγγλία (British Telecom)
 • Γαλλία (SFR)
 • Γερμανία (DΤ)
 • Βέλγιο (Belgacom)
 • Πορτογαλία (ZON)
 • Ιαπωνία (SoftBank)
 • Ολλανδία (KPN)
 • Ρωσία (MTC)
 • Βραζιλία (Oi)
 • Πολωνία (Netia)
 • Κροατία (HT)

Οι πελάτες του ΟΤΕ που είναι ενεργά μέλη (=διαμοιράζουν τη σύνδεσή τους) στην υπηρεσία OTE WiFi with Fon, έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν δωρεάν σε οποιοδήποτε Fon spot των παραπάνω χωρών. Περισσότερες και συνεχώς ανανεωμένες πληροφορίες για τις χώρες του Fon community υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Fon (fon.com).

Επηρεάζεται η ταχύτητα της σύνδεσης του πελάτη αφού μοιράζει μέρος αυτής;

Ο κάτοχος της σύνδεσης δεν «χάνει» για πάντα το κομμάτι που διαμοιράζει. Η μόνη περίπτωση κατά την οποία έχει «μειωμένη» εμπειρία Internet (μειωμένο downlink) είναι όταν 1 ή 2 επισκέπτες είναι συνδεδεμένοι στο Fon spot του, και κάνουν ιδιαίτερα απαιτητική χρήση (π.χ. file downloading, video streaming). Για τη δοκιμαστική περίοδο, η μέγιστη δυνατή ταχύτητα downlink που μπορεί ανά στιγμές να «χάνει» ο κάτοχος της σύνδεσης είναι 1Mbps downlink, ενώ ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα συνδεδεμένων επισκεπτών/χρηστών σε ένα Fon spot είναι 2.

Είναι ασφαλές;

Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ακεραιότητα και ασφάλεια της ευρυζωνικής σύνδεσης του πελάτη από κακόβουλους επισκέπτες. Συγκεκριμένα, το ιδιωτικό/τοπικό ασύρματο (ή ενσύρματο) δίκτυο του κατόχου της ευρυζωνικής σύνδεσης είναι διακριτό/διαφορετικό από το δημόσιο ασύρματο δίκτυο (Fon spot) που είναι διαθέσιμο προς κοινή χρήση. Σε κάθε επισκέπτη του Fon spot αποδίδεται διαφορετική δημόσια IP διεύθυνση. Συνεπώς, οι επισκέπτες του Fon spot δεν μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο του κατόχου της ευρυζωνικής σύνδεσης.

Αν το router του πελάτη παραμείνει κλειστό για λίγο χρονικό διάστημα, τότε αυτομάτως χάνεται η δυνατότητα του πελάτη να συνδεθεί σε άλλα Fon spots;

Όχι. Μόνο μετά τις 30 συνεχόμενες ημέρες με κλειστό router (ή κλειστό WiFi interface), χάνει ο πελάτης τη δυνατότητα να συνδέεται σε άλλα Fon spots. Εφόσον, ξανασυνδέσει/ξανανοίξει το router του, τότε αυτομάτως ανακτά το δικαίωμα σύνδεσης στα Fon spots.

Υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της υπηρεσίας μέσω του web interface του router;

Όχι.

Υπάρχει mobile application για την υπηρεσία;

Υπάρχει εφαρμογή της Fon σε App Store και Google Play, όπως επίσης και η νέα του ΟΤΕ-FON (δείτε πιο κάτω)

Πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει το username & password της υπηρεσίας του;

Ακολουθώντας τις υφιστάμενες διαδικασίες για το username & password της OTE σύνδεσής του. Δηλαδή, καλώντας στο 13888 (τεχνική υποστήριξη) ή χρησιμοποιώντας στην ιστοσελίδα ote.gr/my_internet_id.

Πού μπορεί να απευθυνθεί ο πελάτης για τεχνική υποστήριξη της υπηρεσίας;

Μπορεί να καλέσει στο 13888 (ή στο +30 210 6513888 όταν βρίσκεται στο εξωτερικό) και να ακολουθήσει το menu της Τεχνικής Υποστήριξης.

Στην πράξη όπως θ’ ανακαλύψετε στους χάρτες της Fon, με εξαίρεση τον Βόλο, όπου έγινε και η πιλοτική λειτουργία του, την παρούσα στιγμη οι κόμβοι δεν είναι πάρα πολλοί, μα προφανώς με αυτό το πρόγραμμα θ’ αυξηθούν το προσεχές διάστημα:

Screenshot

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε και την λειτουργία του δικτύου της FON, καθώς τα ονόματα που έχουν οι συνδρομητές της δεν είναι τυχαία. Αυτό πιο απλά σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να γίνει συνδρομητής της FON, με τις τιμές που αυτή χρεώνει. Οι χρήστες λοιπόν, έχουν κάποιες διαβαθμίσεις και τα ονόματα που φέρουν είναι χαρακτηριστικά αυτών. Όλοι κατ’ αρχάς, ονομάζονται: Foneros:

 1. Linus = αυτός που έχει το κατάλληλο router και δίνει free wifi (hot-spot), και παίρνει ως αντάλλαγμα δωρεάν πρόσβαση στο δίκτυο fon
 2. Bill = αυτός που έχει το κατάλληλο router και δίνει free wifi (hot-spot), αλλά ως αντάλλαγμα παίρνει λεφτά.
 3. Allien = αυτός/η που δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, απλά χρησιμοποιεί το δίκτυο της fon, και πληρώνει για να έχει σύνδεση στο δίκτυο.

Ακόμα, ο οποιοσδήποτε θέλει γίνεται μέλος του δικτύου Fon, άσχετα αν το επιτρέπει ή όχι o isp ή η νομοθεσία της χώρας. Mε το κατάλληλο router, δημιουργείται ένα hot-spot, μέσω google map από το site της fon, βλέπουν τα υπόλοιπα μέλη πού είναι τα hot-spot, όποιος είναι Linus συνδέεται τζάμπα, όποιος είναι Allien πρέπει να αγοράσει σύνδεση από την fon, ο bill παίρνει το 50% από όσους χρησιμοποιούν το δικό του hot-spot (alliens). Οι τρέχουσες τιμές για τους alliens, είναι οι εξής:

 • 1 ώρα 2,48 ευρώ
 • 1 ημέρα 4,9 ευρώ
 • 5 ημέρες 14,90 ευρώ

Μπορείτε λοιπόν, αν θέλετε να την ενεργοποιήσετε και να την κατεβάσετε για την Android συσκευή σας:

Screenshot-2

Περιγραφή:
Συνδεθείτε με το OTE My WiFi αυτόματα, σε όποιο FonSpot βρεθείτε σε όλο τον κόσμο.

• Δωρεάν WiFi για τους συνδρόμητές OTE Double Play και τα μέλη της Fon
• Αυτόματη σύνδεση σε ένα FonSpot μόλις το εντοπίσει η συσκευή σας
• Μηχανή δοκιμής της ταχύτητας σύνδεσης με την οποία συνδέεστε
• Αποθήκευση των αγαπημένων σας FonSpots για offline πλοήγηση
• Έλεγχος των στατιστικών στοιχείων χρήσης WiFi και 3G/4G
• Επιλογή ειδοποιήσεων όταν συνδέεστε σε ένα FonSpot

ΟΔΗΓΙΕΣ:

1. Εγκαταστήστε την εφαρμογή
2. Εισάγετε το όνομα χρήστη (username@otenet.gr) και τον κωδικό πρόσβασης
3. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις σας
4. Σερφάρετε δωρεάν με το ΟΤΕ My WiFi!

 • Απαιτεί Android: 2.2 και νεότερες εκδόσεις
 • Μέγεθος: 11M
 • Δωρεάν

Appbrain
GooglePlay

>>> η σελίδα του OTE My WiFi
>>> η σελιδα της FON

Και για το τέλος αφήσαμε, αυτό που δυστυχώς δεν διαφημίζεται, δεν λένε οι μεγάλο-δημοσιογραφικές σελίδες, τα πατριωτικά και κάθε είδους Blogs και σίγουρα τα ΜΜΕ, μα είναι μια πραγματικότητα, πέρα από εταιρείες, πέρα από έλεγχο, καθαρά βασισμένη στην αλληλέγγυα προσπάθεια και συνεισφορά. Είναι τα Mesh Networks και είναι εδώ δίπλα μας αρκετό καιρό τώρα. Είναι σίγουρα όχι μόνο δωρεάν μα και ελεύθερα, συγκριτικά με τα εταιρικά. Είναι το:

Κίνημα του Ανοιχτού Wireless.

Δείτε λοιπόν, τα:
Athens Wireless Metropolitan Network, καθώς και το Δίκτυο του Σαρανταπόρου.

Και εκτός αυτού, όλα τα παραπάνω που λέει ο ΟΤΕ, μπορούμε να τα έχουμε εδώ και αρκετό καιρό, πολύ πιο ελεύθερα και χωρίς δεσμεύσεις με το Serval Mesh, στις συσκευές μας.

Αυτή είναι η δική μας οπτική για όλη αυτήν εξέλιξη και προφανώς αρκετά διαφορετική και εμπεριστατωμένη από τις απλές αναδημοσιεύσεις και στην ουσία διαφημίσεις του γεγονότος. Κάτι ακόμα που δεν θα διαβάσετε είναι πως με τέτοια ελεγχόμενα “δωρεάν” δίκτυα, ελοχεύει ο κίνδυνος, του περιορισμού στον διαμοιρασμό. Την δε επιτήρηση και συλλογή δεδομένων, θεωρήστε την δεδομένη. Το ζητούμενά μας είναι τα P2P δίκτυα. Από χρήστες σε χρήστες και για χρήστες, χωρίς έλεγχο. Πρακτικά το μπορούμε.

Υ.Γ: Και μια που μιλάμε για WIFI, ρίξτε μια ματιά και στο σχετικό tag, σας διαβεβαιώ πως θα βρείτε ενδιαφέρον υλικό: #wifi.

Από osarena.net